Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Νεάπολη Κοζάνης, 25-5-2010

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κύριε Υπουργέ
Πριν λίγες μέρες, με μια τροπολογία που καταθέσατε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλάξατε την έδρα του νεοσύστατου (σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης) Δήμου Βοΐου Κοζάνης.
Η απόφαση σας πλήγωσε και πίκρανε τους πολίτες της περιφερείας μας.
Καταφέρατε να ανατρέψετε την καθημερινότητα μας, να διχάσετε την ευρύτερη κοινωνία και βέβαια να απολέσετε την προσωπική σας αξιοπιστία τουλάχιστον σ’αυτή τη μικρή γωνιά της ελληνικής γης.
Πετύχατε όμως και κάτι σημαντικότερο. Συμβάλλατε κύριε Υπουργέ στην περαιτέρω επιδείνωση του ελλείμματος αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος.
Οι άνθρωποι της περιοχής μας κύριε Υπουργέ είναι κατά το πλείστον φτωχοί αγρότες, άνθρωποι του μεροκάματου και απόμαχοι της ζωής.
Δεν είναι επιχειρηματίες και γι'αυτό δεν συνδέονται με πολιτικά συμφέροντα, δεν έχουν πολιτικές «άκρες».
Επιπλέον είναι φιλήσυχοι, δεν κλείνουν εθνικούς δρόμους (όπως έκαναν κάποιοι άλλοι), διεκδικούν με ευπρέπεια και σύνεση.
Τι μεσολάβησε κύριε Υπουργέ και παραμερίσατε τα αντικειμενικά-τεχνοκρατικά κριτήρια;
Μήπως το κλείσιμο επί μια εβδομάδα της Εγνατίας οδού που ταλαιπώρησε χιλιάδες ανθρώπους και μας διέσυρε και πάλι διεθνώς;
Μήπως οι πιέσεις που σας άσκησαν κάποιοι (μικρο)πολιτικοί άνδρες (βουλευτές) του νομού μας;
Κύριε Υπουργέ
Κύριο συστατικό στοιχείο του πολιτικού πρέπει να είναι η αρμονία μεταξύ λόγων και έργων.
Παρότι νέος πολιτικός νομίζουμε ότι ακολουθήσατε παλαιοκομματική μεθοδολογία.
Μας απογοήτευσε η πολιτική ασυνέπεια που επιδείξατε.
Όταν ένας πολιτικός άνδρας δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα μικρό και ασήμαντο, για την κεντρική πολιτική σκηνή, ζήτημα (όπως είναι η έδρα ενός μικρού Δήμου) πως μπορεί να μας πείσει ότι είναι ικανός να ανταποκριθεί στα μεγάλα και «εν πολλοίς» αξεπέραστα προβλήματα της σημερινής Ελλάδας.
Όταν ενδίδει στις πιέσεις διαφόρων «παραγόντων» (που ποιος ξέρει ποια συμφέροντα εξυπηρετούν), όταν (όπως εκ του αποτελέσματος συνάγεται) επιβραβεύει παραβατικές συμπεριφορές ολίγων δεκάδων καταληψιών εθνικών οδών, ποιο δρόμο άραγε μας υποδεικνύει για τις μελλοντικές διεκδικήσεις;

Με τιμή
Μολασιώτης Δημήτριος
Παπαθωμάς Άγγελος
Τσακνάκης Χρήστος

Δημότες Νεάπολης Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΙΑΤΟΓΛΟΥ

Η φωτογραφία μου
ΝΕΑΠΟΛΗ, ΚΟΖΑΝΗΣ, Greece
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ..