Παρασκευή 7 Μαΐου 2010



Σταμπολού Ν. Ανατολή
Προς: κ. Γ. Ραγκούση, Υπουργό Εσωτερικών
κοιν. Γραφείο Πρωθυπουργού,
Νεάπολη 7/5/2010
            Αγαπητοί κύριοι,

Κατ΄ αρχήν θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την τόλμη που δείχνετε με την εφαρμογή αυτής της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης και μάλιστα σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία για τη χώρα.
Είμαι ένας νέος άνθρωπος που για πρώτη φορά αποφασίζω να στείλω επιστολή σε υπουργό, η κίνηση μου προέρχεται από την αγανάκτηση που ένιωσα για την απαράδεκτη συμπεριφορά των βουλευτών του νομού Κοζάνης (κυβερνητικοί και μη) οι οποίοι αντιδρούν με την νέα έδρα του Δήμου Βοΐου, η οποία σωστά κρίθηκε βάσει των κριτηρίων συνένωσης των νέων Δήμων. Οι κάτοικοι της περιοχής στο σύνολο τους δέχτηκαν με ικανοποίηση την σχετική απόφαση, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ωστόσο μία μερίδα ατόμων οι οποίοι κατέχουν εξουσίες αποδυναμώνουν την επιλογή της νέας έδρας (Δήμος Βοΐου: με έδρα την Νεάπολη, ) και οι απόψεις τους ενισχύονται με τις φωνές των τοπικών βουλευτών που μόνο προσωπικές σκοπιμότητες έχουν. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν προσωπικότητες που λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον, ειδικότερα οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν φαίνεται έχουν καμία σχέση με την νέα πολιτική πορεία που έχει χαράξει και πρεσβεύει ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.Γ. Παπανδρέου.
Δεν θα προσπαθήσω να εκθέσω και να στηρίξω την επιλογή της νέας έδρας, οι λόγοι είναι προφανείς και κρίθηκε προφανώς από άτομα που δεν έχουν εξουσία στην περιοχή. Ωστόσο έχω να προσθέσω και να πω ότι οι 2 άλλοι δήμοι που διεκδικούν την έδρα (Τσοτύλι και Σιάτιστα) δεν αποδυναμώνονται καθώς συνεχίζουν να έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν πόλους έλξης. Όλα αυτά τα χρόνια η περιοχή της Νεάπολης ενώ δεν είχε ιδιαίτερα στοιχεία για την προσέλκυση τουριστών έχει καταφέρει να είναι κέντρο συνάντησης λόγω της γεωγραφικής της θέσης.
Με αυτή την επιστολή, θέλω να κάνω γνωστό ότι η συμπεριφορά των τοπικών βουλευτών είναι απαράδεκτη προκαλώντας για άλλη μία φορά την αποστροφή της νεολαίας στους πολιτικούς θεσμούς και τις αξίες. Ζητούμε λοιπόν να μην υποκύψουμε σε προσωπικές σκοπιμότητες, τις οποίες η χώρα χρόνια πληρώνει, να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την νέα πολιτική (δείγμα γραφής της οποίας αποτελεί ο Καλλικράτης) που χαράζει ο Γ. Παπανδρέου και να αποδείξουμε ότι η συλλογική προσπάθεια για το συλλογικό συμφέρον θα αποδώσει καρπούς. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Σταμπολού Ν. Ανατολή
Μηχανικός Πληροφορικής,
μέλος της ομάδας εθελοντών διαδικτύου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΙΑΤΟΓΛΟΥ

Η φωτογραφία μου
ΝΕΑΠΟΛΗ, ΚΟΖΑΝΗΣ, Greece
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ..