Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Παρακολουθώντας όλη αυτή τη διαμάχη για την έδρα του νέου Δήμου, τρόμαξα, αγανάκτησα και αηδίασα με όλο αυτό το παζάρι. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ένιωσαν το ίδιο. Κανείς δεν σκέφθηκε τους απλούς πολίτες. Κανείς δεν σκέφθηκε τους κατοίκους του Πενταλόφου και της γύρω περιοχής, που θα πρέπει να διασχίσουν όλο το Δήμο, να φθάσουν σχεδόν στην Κοζάνη για να εξυπηρετηθούν.
Ξεκινώντας από τους βουλευτές, που ο καθένας μέτρησε το προσωπικό του όφελος (η ψήφος) και τάχθηκαν υπέρ της Σιάτιστας. Είναι να αγανακτείς που όλοι οι παρατρεχάμενοι έκριναν ιδιοτελώς. Πότε θα τελειώσει αυτό το πανηγύρι; Ότι πιο αηδιαστικό καλλιεργήθηκε σ' αυτή τη χώρα είναι η νοσηρή νοοτροπία που εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες των εκάστοτε βουλευτών. Ούτως ή άλλως οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομίας. Μην τους προκαλείτε άλλο, θα το πληρώσετε τελικά. Επιτέλους ας επικρατήσει μια φορά το δίκαιο. Η Νεάπολη γεωγραφικά είναι στο κέντρο του Δήμου και πρέπει να γίνει η έδρα του, έτσι θα εξυπηρετούνται εξ' ίσου όλοι οι δημότες. Όλοι οι δημότες και όχι μερικοί. Σε όλο αυτό το αλαλούμ μπροστά και ο Μητροπολίτης. Σεβασμιώτατε, αν θέλετε να αποκαλείσθε πνευματικός ηγέτης, θα έπρεπε να απέχετε από αυτή τη διαμάχη, που εξυπηρετεί πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Οι πνευματικοί ηγέτες αγκαλιάζουν όλους τους ανθρώπους και σκέφτονται πρωτίστως αυτούς και πως θα γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Είναι απογοήτευση για το ποίμνιο σας να σκέφτεστε τα κληροδοτήματα της Σιάτιστας και όχι τον κάθε ηλικιωμένο στην άλλη άκρη του Δήμου, που η ζωή του γίνεται δυσκολότερη. Κρίμα!!! Η ύλη πάνω από τις ψυχές.
Μην αναρωτιέστε για την αποχή των ανθρώπων από τις εκκλησίες. Την επόμενη φορά που θα έλθετε στη Νεάπολη, δε θα είναι κανείς εκεί. Αν εσείς τους θεωρείτε παιδιά ενός κατώτερου θεού, θα εισπράξετε το ίδιο. Απαξίωση.
Σε κάθε δύσκολη συγκυρία ανεβαίνουν στην επιφάνεια όλες οι αρνητικές νοοτροπίες. Στην προκειμένη περίπτωση έλαμψε ο τοπικισμός και ο ρατσισμός των πολιτών της Σιάτιστας. Θέλω να πιστεύω μιας μικρής μερίδας.
Πότε θα σταματήσουμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα σε στενά προσωπικά πλαίσια και όχι γενικά για το καλό όλων.

Μαυρίδου Αναστασία
Μια απλή πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΙΑΤΟΓΛΟΥ

Η φωτογραφία μου
ΝΕΑΠΟΛΗ, ΚΟΖΑΝΗΣ, Greece
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ..